Welkom bij

Monique en Bernhard Kuiper

Wij Monique en Bernhard zijn eigenaar van een mooie b&b in een royale woonboerderij met 1 ha grond op een prachtig gelegen plekje in Ureterp nabij Drachten.
In 2023 zijn we begonnen met een kamer en in mei 2024 is ook onze loft open gegaan.

Onze ligging is uniek omdat wij op een terp, vrij gelegen, midden tussen de natuur wonen. Met buren op honderden meters afstand. Toch is onze locatie op een 2 tal auto minuten vanaf de A7 en zijn natuurgebieden zoals Bakkeveen, Appelscha, Beetsterzwaag op de fiets en met de auto snel te bereiken. Maar ook voor de winkelliefhebber, saunabezoeker en andere uitjes is er veel te beleven in de grote steden Drachten, Leeuwarden, Groningen, Assen en Heerenveen.
Wil jij er graag even tussen uit maar heb je een paard, bij ons is dat geen probleem. Hij wordt geplaatst in zijn eigen paddock en voer en hooi regelen wij.

Foto van Monique en Bernhard
Amazone op Fries in het water
Kamer Weidezicht keuken

B&B Kuiper

Waarom een Bed en breakfast

B en B Kuiper in Friesland is in 2023 opgericht door Bernhard en Monique Kuiper.
In eerste instantie hebben wij de boerderij gekocht i.v.m. onze passie, onze 2 Friese paarden. Helaas na een heftig ongeluk van Monique met 1 van de paarden worden de paarden verkocht en blijft Shetlander Rico over met een Friese merrie op leeftijd van vrienden.Tijdens de revalidatie periode ontstaat het idee van een B&B. De rust, ruimte en natuur ervoor is zeer geschikt.
Bernhard, Bouwkundige van beroep, maakt de tekeningen en Milan onze zoon met behulp van 2 hele fijne timmermannen hebben de gehele ruimte nieuw gebouwd.
Gastvrijheid en gezelligheid staat bij ons voorop! wilt u tips over wat er te doen is in de omgeving, smullen van een heerlijk ontbijt of gewoon even lekker bijkomen en genieten van de rust en de ruimte dan is
B en B Kuiper in Friesland daar de perfecte plek voor!

Nieuwsgierig geworden? bekijk de kamers.